Rýžové koule v omeletě

45 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.
  • 2
    Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.
  • 3
    Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.