Rýžové koule v omeletě
45 min.
Ingredience
- 150gramůMořská štika - filety
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 60gramůCukr krupice
- 100gramůMrkev kořen
- 40mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 10gramůSolamyl
- 100gramůDýně
- 600gramůRýže dušená
- 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 70mililitrůVíno rýžové čínské
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce, přidáme Solamyl, polovinu cukru, špetku soli, přilijeme rýžové víno a důkladně rozšleháme metlou. V pánvi rozehřejeme olej, postupně přiléváme vaječnou směs a usmažíme 8 tenkých omelet.
- 2Do kastrůlku nalijeme vodu, přiložíme filet z ryby a povaříme 8 minut, vyjmeme z vývaru, rozmělníme vidličkou. Mrkev nastrouháme, dužinu z dýně pokrájíme na kostičky, obojí vložíme do vývaru z ryby, přilijeme Mirin, podle chuti osolíme, přidáme zbytek cukru a povaříme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Zeleninu i rybu smícháme s dušenou rýží, vytvarujeme 8 koulí a zabalíme každou zvlášť do připravených omelet.
- 3Upravíme po dvou kusech na talířky, podáváme posypané posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.