Rýžové krokety s mortadelou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.
  • 2
    Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.
  • 3
    Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.
  • 4
    Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.