Rýžové krokety s mortadelou
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 150gramůCibule
- 80mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůBazalka
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSalám Mortadela
- 100gramůStrouhanka
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
39 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.
- 2Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.
- 3Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.
- 4Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.