Rýžové lívanečky s mořskými plody - Hémul pchádžon
38 min.
Ingredience
- 100gramůŠkeble čerstvé
- 70gramůÚstřice
- 15litrůVoda pitná
- 7gramůSůl
- 0,3gramPepř černý mletý
- 200gramůCibulka jarní
- 10gramůChilli paprička zelená
- 95gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka rýžová
- 15gramůChilli paprička
- Octová sójová omáčka
- 85mililitrůOlej stolní
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 15mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou, 10 minut je necháme odpočinout jemně posypané solí a pepřem. Po deseti minutách je nakrájíme na kousky, velké asi centimetr. Papričky očistíme a nakrájíme na silnější proužky. Jarní cibulku oloupeme, pokrájíme ji diagonálně na delší (asi 10 cm dlouhé) proužky. Promícháním rýžového prášku, mouky a vody získáme lívancové těsto, které ochutíme solí. Octovou sójovou omáčku zhotovíme smícháním octa, sójové omáčky, vody a oleje. Našleháme vejce, kterým budeme polévat lívanečky. Ty tvoříme přímo na pánvi, v oleji rozehřátém na střední teplotu. Na pánev nalijeme polovinu naběračky těsta, na něj urovnáme připravenou cibulku, kroužky papriček a kousky mořských plodů.
- 2Na urovnané ingredience vlijeme druhou polovinu naběračky těsta a zalijeme 2 - 3 lžícemi rozšlehaného vejce. Každý lívanec smažíme 5 minut, poté ho obrátíme a smažíme daší 3 minuty. Hotové lívanečky uchováváme do podávání v teple - nejlépe v hrnci pod pokličkou. K těmto slaným lívanečkům podáváme octovou sójovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.