Rýžové noky se žampiony
20 min.
Ingredience
- 350gramůRýže dušená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůPetržel - nať
- 40gramůMáslo bylinkové
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájené žampiony a necháme vychladnout. Studenou dušenou rýži v míse smícháme s vejci, nasekanou petrželkou, bílým pepřem a solí, nakonec přidáme osmažené žampiony a důkladně promícháme do kompaktní hmoty. V hrnci přivedeme k varu vodu, lžící namočenou do této vody vykrajujeme jednotlivé noky a 5 minut necháme vařit na mírném ohni. Podáváme přelité rozpuštěným bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.