Rýžové nudle s houbami shitake
35 min.
Ingredience
- 250gramůNudle rýžové
- 0,5litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 4kusyŠalotka
- 100gramůHouby Shitake sušené
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaChilli omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceArašídy
- 1hrstBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
590 mg
Postup přípravy
- 1Rýžové nudle necháme 15 minut v horké vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.
- 2Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotky opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Houby nakrájíme na tenké plátky. Tofu rozkrájíme na malé kostičky.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a šalotky a vše krátce opečeme. Pak do pánve vložíme houby, které opékáme přibližně 2 minuty a nakonec přidáme tofu, které opečeme za stálého míchání dozlatova. Do směsi v pánvi přimícháme sójovou a chilli omáčku a máslo a podle chuti ji osolíme. Přisypeme nudle, vše důkladně promícháme a prohřejeme.
- 4Na malé pánvi bez oleje krátce osmažíme arašídy.
- 5Nudle s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženými oříšky a jemně nasekanou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 6. 2016
Hledala jsem recept na jídlo s houbami Schiitake.
Tento recept vypadá báječně, co nejdřív ho vyzkouším. Máme podobná jídla rádi. Hezký den všem.