Rýžové nudle s hovězí svíčkovou pro celiaky
45 min.
Ingredience
- 120gramůHovězí svíčková
- 2lžíceZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůCibule
- 80gramůNudle rýžové
- 4litryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- Na dochucení
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Namočené houby
- 4kusyShiitake houby
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
31 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme, necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na tenká kolečka i s natí. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou krájíme na nudličky. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěný česnek posekáme nadrobno.
- 2Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1,5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí, nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V pánvi rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme šalotku s česnekem, přidáme maso a zprudka, za stálého míchání restujeme přibližně 2 minuty do zlatova. Přimícháme zázvor a restujeme ještě 1 - 2 minuty. Maso ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme rýžové nudle. Směs promícháme a dochutíme extra olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.