Rýžové nudle s krevetami a tofu sýrem po celiaky
50 min.
Ingredience
- 160gramůKrevety tygří - loupané
- 2,8decilitryVoda pitná
- 160gramůSýr sójový - Tofu
- 6kusůShiitake houby
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůZelí čínské
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyCukr krupice
- 120gramůNudle rýžové
- 1lžíceTamari bezlepkové
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
163 g
Vláknina
41 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mražené malé loupané krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme ho do misky s ledovou vodou, ale nesmí se namočit. Necháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, až se úplně rozmrazí. Tofu sýr nakrájíme na kostičky, dáme je do misky, pokapeme bezlepkovou sójovou omáčkou a necháme marinovat asi 30 minut.
- 2Houby shiitake vložíme do rendlíku, zalijeme 4 dl vody, kterou přivedeme k varu. Poté rendlík s houbami odstavíme a necháme je v horké vodě 10 minut odstát. Pak je scedíme, nožičky odkrojíme a kloboučky nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Očištěné čínské zelí nakrájíme na nudličky.
- 3V hlubší pánvi si rozpálíme olivový olej, na něm osmažíme tofu sýr. Vyjmeme ho a na omastku osmahneme česnek. Přidáme zelí a zprudka, za stálého míchání, restujeme přibližně 1 minutu, poté pod poklicí dusíme 10-15 minut. K měkkému zelí přidáme tofu sýr, krevety a houby. Přilijeme 0.5 dl zeleninového vývaru, dochutíme solí, cukrem a dusíme asi 3-5 minut.
- 4Rýžové nudle rozlámeme, dáme do hrnce a zalijeme je 1.5-2 litry vroucí vody. Hrnec zakryjeme poklicí a nudle necháme 5 minut odstát. Poté je scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 5Nudle vložíme do misek, ozdobíme je podušeným zelím, tofu sýrem, krevetami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.