Rýžovo-vaječná omeleta
30 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1lžíceSezam - semena
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme si rýži dle návodu na obalu. Mezitím můžeme v misce rozšlehat vidličkou vajíčka a smíchat se sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- 2Počkáme, až se uvaří rýže a necháme ji okapat. Poté si rozpálíme olej na pánvi a smažíme vajíčka. V momentě, kdy začnou tuhnout vmícháme rýži, na kousky nakrájená rajčata a cibuli. Na závěr posypeme omeletu sezamem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.