Rýžovo-zeleninový salát
45 min.
Ingredience
- 300gramůRýže Basmati
- 0,5lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 3kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kusCuketa
- Dresink
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- 2Očištěnou papriku a chilli papričku nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky, cuketu na plátky a bílou část jarních cibulek na kolečka.
- 3V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji necháme připravenou zeleninu změknout. Přidáme uvařenou rýži a vše promícháme.
- 4Příprava dresinku: Nasekaný česnek promícháme s olivovým olejem, octem, nasekanou bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- 5Rýžovo-zeleninový salát dochutíme dresinkem, upravíme na talíře a můžeme ozdobit lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.