Rýžovo-zeleninový salát

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  • 2
    Očištěnou papriku a chilli papričku nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky, cuketu na plátky a bílou část jarních cibulek na kolečka.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji necháme připravenou zeleninu změknout. Přidáme uvařenou rýži a vše promícháme.
  • 4
    Příprava dresinku: Nasekaný česnek promícháme s olivovým olejem, octem, nasekanou bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • 5
    Rýžovo-zeleninový salát dochutíme dresinkem, upravíme na talíře a můžeme ozdobit lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.