Rýžový dort s broskvemi
35 min.
Ingredience
- Na vytření formy
- Příprava želatiny
- 200mililitrůVoda pitná
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
- 100mililitrůMléko plnotučné sušené
- Vařená rýže
- 150gramůRýže loupaná
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 0,25lžičkaSůl
- Zbylé ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 50gramůPROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1lžíceJavorový sirup
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu).
- 2Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem.
- 3V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem.
- 4Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu.
- 5Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.