Rýžový fazolový salát
75 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůFazole
- 1špetkaKmín mletý
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůArašídy
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusOkurka salátová
- 0,13litrVývar zeleninový
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut.
- 2Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky.
- 3Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku.
- 4Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.