Rýžový fazolový salát

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut.
  • 2
    Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky.
  • 3
    Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku.
  • 4
    Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.