Rýžový koláč s třešněmi
45 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusySkořice celá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 175gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTřešně
- 4lžíceOříšky piniové
- 8kusůJahody zahradní
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme mléko, sůl, vanilku, celou skořici, citronovou kůru a přivedeme k varu. Rýži propláchneme a v horkém mléce vaříme asi 25 minut. Pak odstraní celou skořici a přimícháme cukr. Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut a necháme změknout. Pak ji vymačkáme a přimícháme společně se žloutkem do rýže.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze smetany ušleháme šlehačku. Šlehačku smícháme s vypeckovanými třešněmi a nasekanými piniovými oříšky. Sníh postupně přimícháváme do vychladlé rýže a nakonec přimícháme šlehačku s třešněmi. Takto připravenou směsí naplníme formu na srnčí hřbet a vložíme na 4 hodiny ztuhnout do chladničky.
- 3Rýžový koláč vyklopíme z formy, krájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.