Rýžový koláč s třešněmi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme mléko, sůl, vanilku, celou skořici, citronovou kůru a přivedeme k varu. Rýži propláchneme a v horkém mléce vaříme asi 25 minut. Pak odstraní celou skořici a přimícháme cukr. Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut a necháme změknout. Pak ji vymačkáme a přimícháme společně se žloutkem do rýže.
  • 2
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze smetany ušleháme šlehačku. Šlehačku smícháme s vypeckovanými třešněmi a nasekanými piniovými oříšky. Sníh postupně přimícháváme do vychladlé rýže a nakonec přimícháme šlehačku s třešněmi. Takto připravenou směsí naplníme formu na srnčí hřbet a vložíme na 4 hodiny ztuhnout do chladničky.
  • 3
    Rýžový koláč vyklopíme z formy, krájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.