Rýžový nákyp s čokoládou
60 min.
Ingredience
- 350gramůRýže loupaná
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 5lžicMáslo čerstvé
- 80gramůČokoláda hořká
- 2lžíceRozinky tmavé
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
46 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme. Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla, žloutky a cukr. Přidáme nastrouhanou čokoládu, omyté rozinky, nasekané ořechy a skořici. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla, vysypeme strouhankou a naplníme rýžovou kaší. Povrch poklademe vločkami zbylého másla. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 22. 1. 2017
Rýžový nákyp s čokoládou
Parádní recept, moc dobře napsaný, je tam ale moc málo cukru. Přidala jsem vanilkový a ještě i trošku normálního. Pekla jsem v bábovkové formě. Každopádně palec nahoru. 🙂