Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2763 kcal
Bílkoviny
171 g
Tuky
87 g
Sacharidy
308 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opereme a necháme okapat rýži.
  • 2
    Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená.
  • 3
    Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká.
  • 4
    V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout.
  • 5
    Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku.
  • 6
    Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme.
  • 7
    Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání.
  • 8
    Odstavíme a vmícháme smetanu.
  • 9
    Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže.
  • 10
    Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu.
  • 11
    Hodinu prohříváme ve vodní lázni.
  • 12
    Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle.
  • 13
    Opečená nekrvavá játra osolíme.
  • 14
    Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.