Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůJátra kuřecí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůKuřecí drůbky
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2763 kcal
Bílkoviny
171 g
Tuky
87 g
Sacharidy
308 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Opereme a necháme okapat rýži.
- 2Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená.
- 3Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká.
- 4V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout.
- 5Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku.
- 6Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme.
- 7Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání.
- 8Odstavíme a vmícháme smetanu.
- 9Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže.
- 10Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu.
- 11Hodinu prohříváme ve vodní lázni.
- 12Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle.
- 13Opečená nekrvavá játra osolíme.
- 14Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.