Rýžový nákyp s jablky a ořechy
75 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 20gramůOřechy vlašské
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 0,75litrMléko plnotučné
- Na formu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme trošku cukru a soli a uvaříme v něm doměkka spařenou rýži. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím umícháme máslo do pěny, přidáme zbytek cukru, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a cca 15 minut třeme. Poté přimícháme rýži, tuhý sníh ušlehaný z bílků a loupané ořechy.
- 3Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, rozložíme na něj oloupaná a udušená jablka, na ně rozetřeme zbytek těsta a ve středně rozehřáté troubě pečeme cca 45 minut.
- 4Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.