Rýžový nákyp s jablky a ořechy

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozmícháme trošku cukru a soli a uvaříme v něm doměkka spařenou rýži. Necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím umícháme máslo do pěny, přidáme zbytek cukru, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a cca 15 minut třeme. Poté přimícháme rýži, tuhý sníh ušlehaný z bílků a loupané ořechy.
  • 3
    Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, rozložíme na něj oloupaná a udušená jablka, na ně rozetřeme zbytek těsta a ve středně rozehřáté troubě pečeme cca 45 minut.
  • 4
    Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.