Rýžový nákyp s kuřecím masem
70 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 1šálekVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do hrnce, osolíme a zředíme trochou vody. Vsypeme propláchnutou rýži, uvaříme do měkka, necháme vychladnout.
- 2Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme vařené nebo pečené kuřecí maso, nasekanou petrželku, nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše promícháme s vařenou rýží a vložíme do vymaštěné zapékací mísy.
- 3Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.