Rýžový nákyp s ovocem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme 10 minut. Rýži osolíme, zalijeme mlékem, přisypeme vanilkový cukr, přidáme med a opět za stálého míchání povaříme do měkka. Stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Žloutky v míse utřeme spolu s cukrem a máslem na světlou pěnu. Přidáme na drobné kousky pokrájené meruňky, citrónovou kůru a smícháme spolu s rýži.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, do mísy rozetřeme připravenou rýžovou směs a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 20 minut. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme drobně nasekané ořechy. Z trouby vytáhneme pečící se nákyp, na povrch nanesme připravený sníh a ihned vrátíme do trouby. Snížíme teplotu na 150°C, nákyp dopékáme ještě 20 minut.
  • 4
    Po upečení necháme nákyp odpočinout 5 - 10 minut, poté nakrájíme na porce, rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.