Rýžový nákyp s párkem a taveným sýrem
60 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 5kusůPárky jemné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
47 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
268 mg
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propereme, mírně osolíme a dáme do mléka vařit.
- 2Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme uvařenou rýži, oloupané párky nakrájené na kolečka a vše zjemníme ušlehaným sněhem z bílků.
- 3Do tukem vymazaného pekáčku dáme polovinu rýžové směsi, poklademe nakrájeným sýrem a dáme druhou vrstvu rýže.
- 4V troubě zapékáme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.