Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 400gramůRajčata
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceTuk
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody (nebo vývaru) a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkkou rýži promícháme s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs vložíme do tukem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Rýžový nákyp s rajčaty a žampiony
Rýže jedna báseň. Pekla jsem na 200 stupňů, 20 min. Já jsem si pokrm více připepřila a osolila 🙂.