Rýžový nákyp se sněhem
60 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 3lžíceMarmeláda malinová
- 2lžíceStrouhanka
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
3 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout.
- 2Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků.
- 3Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.