Rýžový nákyp se sušeným ovocem

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2261 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce opláchneme pod tekoucí teplou vodou, necháme okapat. Poté je vložíme do vhodné nádoby, zalijeme rumem a necháme nejméně 60 minut namočené.
  • 2
    Přebranou a propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, vložíme vanilku a povaříme 10 minut. Následně přilijeme mléko, přivedeme za stálého míchání k varu a povaříme ještě 5 - 10 minut. Měkkou rýžovou kaši odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, skořici, 100 g másla a nakonec namočené ovoce i s rumem. Vše důkladně promícháme.
  • 3
    Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme zbylým máslem, vysypeme kokosem, připravenou směs přeložíme do pekáče.
  • 4
    Naplněný pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut.
  • 5
    Do vhodného kastrůlku vlijeme mléko, ihned vsypeme pudinkový prášek, metlou dobře rozkvedláme a za stálého míchání povaříme na středně hustou kaši. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vlijeme smetanu, nakonec rum. Opět všechny suroviny důkladně prošleháme.
  • 6
    Po upečení, nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 - 10 minut odpočinout a krájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích. Ke každé porci nákypu přidáme připravenou pudinkovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.