Rýžový nákyp se sušenými švestkami a slaninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podle návodu začneme vařit rýži, dobu vaření však zkrátíme o 15 minut.
  • 2
    Rozpůlíme sušené švestky a vaříme je ve 1/4 l vody smíchané s citronovou šťávou do změknutí. Vaření trvá zhruba 10 minut.
  • 3
    Nakrájíme slaninu na 2-3 cm silné proužky a nastrouháme goudu.
  • 4
    Vymažeme máslem nákypovou formu, vysypeme ji strouhankou. Postupně do formy střídáme vrstvy z rýže s vrstvami ze slaniny, švestek a tekutiny. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.
  • 5
    Před podáváním posypeme pokrm řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.