Rýžový nákyp se sušenými švestkami a slaninou
50 min.
Ingredience
- 250gramůRýže parboiled s indiánskou
- 1špetkaSůl
- 250gramůŠvestky sušené
- 3lžíceCitronová šťáva
- 150gramůSlanina vepřová
- 150gramůSýr Gouda 30%
- 35gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1hrstŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu začneme vařit rýži, dobu vaření však zkrátíme o 15 minut.
- 2Rozpůlíme sušené švestky a vaříme je ve 1/4 l vody smíchané s citronovou šťávou do změknutí. Vaření trvá zhruba 10 minut.
- 3Nakrájíme slaninu na 2-3 cm silné proužky a nastrouháme goudu.
- 4Vymažeme máslem nákypovou formu, vysypeme ji strouhankou. Postupně do formy střídáme vrstvy z rýže s vrstvami ze slaniny, švestek a tekutiny. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.
- 5Před podáváním posypeme pokrm řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.