Rýžový nákyp se švestkami
60 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 300gramůŠvestky sušené
- 2lžícePomerančová šťáva
- 100gramůCukr krupice
- 300gramůRýže loupaná
- 200gramůŠvestky
- 3decilitryMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vsypeme cukr, pomerančovou šťávu, přidáme švestky a povaříme přibližně 3 minuty.
- 2Mléko vylijeme do jiného hrnce, přisypeme rýži, osolíme a za stálého míchání povaříme do poloměkka, asi 5 minut, a necháme vychladnout.
- 3Máslo, cukr moučku dáme do misky, vejce rozklepneme, žloutky oddělíme, dáme do misky a rozšleháme do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do uvařené rýže přimícháme vyšlehané žloutky, uvařené vychladlé švestky i s vodou, zlehka promícháme a vylijeme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Připravený vyšlehaný sníh vylijeme na povrch směsi ve formě, kterou vložíme do předehřáté trouby přibližně na 30 minut zapéct.
- 4Zapečený nákyp porcujeme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.