Rýžový nákyp se švestkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, vsypeme cukr, pomerančovou šťávu, přidáme švestky a povaříme přibližně 3 minuty.
  • 2
    Mléko vylijeme do jiného hrnce, přisypeme rýži, osolíme a za stálého míchání povaříme do poloměkka, asi 5 minut, a necháme vychladnout.
  • 3
    Máslo, cukr moučku dáme do misky, vejce rozklepneme, žloutky oddělíme, dáme do misky a rozšleháme do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do uvařené rýže přimícháme vyšlehané žloutky, uvařené vychladlé švestky i s vodou, zlehka promícháme a vylijeme do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Připravený vyšlehaný sníh vylijeme na povrch směsi ve formě, kterou vložíme do předehřáté trouby přibližně na 30 minut zapéct.
  • 4
    Zapečený nákyp porcujeme na mělké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.