Rýžový pikantní salát

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
  • 2
    Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
  • 3
    Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
  • 4
    Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.