Rýžový pikantní salát
35 min.
Ingredience
- 300gramůRýže neloupaná (Natural)
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 125gramůŘedkvička
- 425gramůKompot ananasový
- 125gramůFazolové klíčky
- 90gramůArašídy
- 2lžíceMáslo arašídové
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
- 2Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
- 3Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
- 4Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.