Rýžový pudink s mandlemi
20 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 150gramůRýže loupaná
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMandle
- 1lžíceSirup javorový
- 0,6litrMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Rýži umeleme na jemno, smícháme s 0,2 l mléka. Zbývající mléko přivedeme v hrnci k varu, přidáme rýžovou směs, cukr a sůl, za stálého míchání ještě 5 minut vaříme na mírném ohni. Během varu přisypáváme nastrouhané mandle. Nakonec přilijeme ovocný sirup, krátce prudce provaříme.
- 2Pudink nalijeme do misek a dáme vychladit. Podáváme ozdobený půlkami mandlí nebo nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.