Rýžový pudink s mandlemi

20 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Rýži umeleme na jemno, smícháme s 0,2 l mléka. Zbývající mléko přivedeme v hrnci k varu, přidáme rýžovou směs, cukr a sůl, za stálého míchání ještě 5 minut vaříme na mírném ohni. Během varu přisypáváme nastrouhané mandle. Nakonec přilijeme ovocný sirup, krátce prudce provaříme.
  • 2
    Pudink nalijeme do misek a dáme vychladit. Podáváme ozdobený půlkami mandlí nebo nasekanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.