Rýžový pudink s pistáciemi
55 min.
Ingredience
- 0,25šálekMandle
- 0,25šálekCukr moučkový
- 130mililitrůVoda pitná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůDžus pomerančový
- 1špetkaSkořice mletá
- 2,25šálkyRýže loupaná
- 190mililitrůMléko polotučné
- 190mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 0,25lžičkaTresť mandlová
- 100gramůPistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mandle umixujeme s 65 ml horké vody, přecedíme je do mísy a znovu umixujeme s 65 ml horké vody. Opět přecedíme do mísy. Vodu z mandlí uvedeme do varu a smícháme s mléky. Do poloviny mléčné směsi nasypeme rýži, cukr, skořici, půlku másla, sůl a extrakt.
- 2Povaříme 30 minut, přidáme zbylé mléko, džus a sůl.
- 3Pudink vlijeme do mísy a podáváme s pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.