Rýžový salát s fazolkami
55 min.
Ingredience
- 225gramůRýže neloupaná (Natural)
- 400gramůFazole černé
- 225gramůFazole červené sterilované
- 1kusPaprika červená
- 5kusůCibulka jarní
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 170gramůFazolky mražené
- Dresing
- 1decilitrRajčatová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyHořčice dijonská
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
24 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvaříme rýži doměkka.
- 2Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.
- 3Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.
- 4Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.
- 5Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.
- 6Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.