Rýžový salát s rajčaty

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vsypeme do 325 ml osolené vroucí vody, pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut. Rýži dáme vychladit.
  • 2
    Smícháme ocet se solí, pepřem, olivovým olejem a přidáme nasekanou bazalku.
  • 3
    Rýži promícháme s omytou, na kostky pokrájenou okurkou, s oloupanou, nasekanou cibulí a vmícháme do připravené zálivky.
  • 4
    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na 4 talíře. Obložíme rýžovým salátem a ozdobíme zbylými lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.