Rýžový salát s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 125gramůRýže indiánská
- 4lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 325mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusOkurka salátová
- 10gramůBazalka
- 1kusCibule červená
- 200gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži vsypeme do 325 ml osolené vroucí vody, pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut. Rýži dáme vychladit.
- 2Smícháme ocet se solí, pepřem, olivovým olejem a přidáme nasekanou bazalku.
- 3Rýži promícháme s omytou, na kostky pokrájenou okurkou, s oloupanou, nasekanou cibulí a vmícháme do připravené zálivky.
- 4Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na 4 talíře. Obložíme rýžovým salátem a ozdobíme zbylými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.