Rýžový salát se zeleninou
32 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 180gramůRýže loupaná
- 600mililitrůVoda pitná
- 100gramůHrášek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku zahřejeme lžíci oleje a cibuli na něm 5 minut podusíme. Přidáme rýži, minutu podusíme, poté zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu, hrnec zpola zakryjeme a 10 minut vaříme.
- 2Do rýže vmícháme hrášek, hrnec znovu přiklopíme a dusíme 5 minut, až je obojí měkké a všechna tekutina se vsákne. Potom hrnec odstavíme a necháme rýži s hráškem 5 minut odpočívat.
- 3Mezitím očistíme celer a nakrájíme ho na tenké plátky. V míse smícháme zbylý olej s octem, sušeným estragonem, solí a pepřem.
- 4Přidáme rýži s hráškem, vše dobře promícháme. Hotový salát dáme na mísu a podáváme teplý nebo mírně vychlazený.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.