Rýžový salát se zeleninou

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku zahřejeme lžíci oleje a cibuli na něm 5 minut podusíme. Přidáme rýži, minutu podusíme, poté zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu, hrnec zpola zakryjeme a 10 minut vaříme.
  • 2
    Do rýže vmícháme hrášek, hrnec znovu přiklopíme a dusíme 5 minut, až je obojí měkké a všechna tekutina se vsákne. Potom hrnec odstavíme a necháme rýži s hráškem 5 minut odpočívat.
  • 3
    Mezitím očistíme celer a nakrájíme ho na tenké plátky. V míse smícháme zbylý olej s octem, sušeným estragonem, solí a pepřem.
  • 4
    Přidáme rýži s hráškem, vše dobře promícháme. Hotový salát dáme na mísu a podáváme teplý nebo mírně vychlazený.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.