Rýžový salát se zeleninou a šunkou
25 min.
Ingredience
- 350gramůRýže Basmati
- 600mililitrůVoda pitná
- 150gramůHrášek mražený
- 250gramůŠunka dušená
- 150gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule červená
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 150gramůČekanka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na dresink
- 70mililitrůPomerančová šťáva
- 1,5lžičkyHořčice Dijonská
- 2,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na nudličky, očištěný řapíkatý celer na proužky, cibuli na kolečka. Čekanku očistíme a nakrájíme na nudličky. Petržel a mátu nasekáme najemno.
- 2Na dresink rozmícháme pomerančovou šťávu, olej a hořčici.
- 3Rýži zalijeme vroucí vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Pokud v rýži zbyla voda, přesypeme rýži do cedníku a necháme okapat.
- 4Rýži vsypeme do mísy a promícháme s hráškem. Do vychladlé rýže vmícháme zbylé ingredience, přelijeme dresinkem a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.