Rýžový salát se zeleninou a šunkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na nudličky, očištěný řapíkatý celer na proužky, cibuli na kolečka. Čekanku očistíme a nakrájíme na nudličky. Petržel a mátu nasekáme najemno.
  • 2
    Na dresink rozmícháme pomerančovou šťávu, olej a hořčici.
  • 3
    Rýži zalijeme vroucí vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Pokud v rýži zbyla voda, přesypeme rýži do cedníku a necháme okapat.
  • 4
    Rýži vsypeme do mísy a promícháme s hráškem. Do vychladlé rýže vmícháme zbylé ingredience, přelijeme dresinkem a dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.