Rýžový salát z tuňáka
55 min.
Ingredience
- 1500gramůTuňák obecný
- 150mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůRýže loupaná
- 120gramůPaprika červená
- 150gramůAnčovičky konzervované
- 3špetkySůl
- 10kusůVejce slepičí
- 3špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu pokrájíme na menší kousky, zalijeme citrónovou šťávou, necháme v chladu odležet 4 hodiny. Během marinování maso občas promícháme.
- 2Rýži uvaříme, poté propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
- 3Ančovičky pokrájíme na menší kousky, smícháme s rýží.
- 4Papriky zbavíme jadřinců a slupek, pokrájíme na menší kostičky. Také vmícháme do rýže.
- 5Hotový salát podáváme zdobený pokrájenými, natvrdo uvařenými vejci a kousky tuňáka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.