Rýžový zeleninový salát
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 75gramůSýr Čedar
- 3kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaKmín římský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, poté ji scedíme a necháme okapat.
- 2Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a z dužiny tvořítkem vypichujeme kuličky. Zbylou dužinu nakrájíme na kostičky a obojí pokapeme citronovou šťávou.
- 3Uvařenou rýži, oloupanou, nasekanou cibuli a pokrájený česnek smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájený sýr, omytý, natrhaný salát a avokádo. Vše zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.