S omáčkou mořský jazyk
50 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 3lžičkyPyré rajčatové
- 1lžičkaEstragon
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 8decilitrůVývar drůbeží
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůKrevety tygří
- 1decilitrSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
50 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
734 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.
- 2V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.
- 3Podáváme s krevetovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.