S omáčkou mořský jazyk

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
50 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
734 mg
Cukr
413 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.
  • 3
    Podáváme s krevetovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.