S paprikami púrí

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku, olej, sůl, přidáme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Hněteme, a poté přikryté necháme odpočinout 30 minut.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájené papriky, lilky, zázvor, chilli, kari pastu a rozetřený česnek. Vmícháme konzervovaná rajčata a sůl. Bez pokličky vaříme 5 minut. Až bude směs hustá, odstavíme. Máme vrchní vrstvu.
  • 3
    Těsto prohněteme a rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme na placku o průměru 15 cm. Každou placku rozválíme, aby nevyschla.
  • 4
    Rozpálíme v pánvi olej a každou púrí - placku smažíme z každé strany 15 vteřin. Necháme okapat a udržujeme teplé, než osmahneme všechny.
  • 5
    Ohřejeme zeleninovou směs, púrí dáme na talíře a nahoru přidáme zeleninovou směs. Na každou porci dáme 1 lžíci jogurtu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.