S petrželí candát
35 min.
Ingredience
- 900gramůCandát obecný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceŠunka Serrano
- 300mililitrůVíno bílé
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 200gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku.
- 2Osušíme filety, osolíme, poprášíme moukou a dáme je do woku kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme a ještě 1 minutu pečeme.
- 3Filety přendáme na talíř a do woku dáme druhou část másla, nakrájenou šalotku a šunku. Opečeme a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit. Přidáme nasekanou petržel, smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.
- 4Spaříme fazolové lusky, prohodíme na másle a dáme na talíř. Položíme na ně rybu a přelijeme omáčkou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.