Sabayon s bazalkou
30 min.
Ingredience
- 15gramůSolamyl - bramborový škrob
- 60gramůBazalka
- 1kusCitrony
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůVíno bílé
- 40mililitrůVíno portské
- 5gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme 1 stroužek česneku a vytřeme rendlík. Pečlivě rozmícháme žloutky, bílé víno, citronovou šťávu a škrob (Solamyl). Portské víno smícháme s rajským protlakem a přidáme k vínu. Ve vodní lázni ušleháme krém.
- 2Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přimícháme bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.