Šafránová omáčka s pórkem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůPórek
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramŠafrán
- 4lžíceSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
705 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme na kolečka a asi 3minuty podusíme na rozehřátém másle.
- 2Poté přilijeme bílé víno a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový vývar a smetanu a zvolna provaříme.
- 3Nakonec vmícháme strouhaný sýr a šafrán. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým vřeténkům fusilli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.