Šafránová paella
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 300gramůRýže loupaná
- 1kusAnčovičky konzervované
- 2kusyRajčata
- 100gramůHrášek
- 500gramůMořské plody mix
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar se šafránem přivedeme k varu a necháme odstát. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme dozlatova kuřecí prsa vcelku. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na plátky. Do pánve vložíme proužky papriky a česnek a orestujeme doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a 3-4 minuty opékáme na mírném ohni. Zalijeme vývarem.
- 2Jakmile se rýže začne vařit, zmírníme plamen a pomalu vaříme 10 minut. Potom začneme paellu zdobit. K rýži přidáme kuřecí plátky, ančovičky, rajčata (oloupaná, rozpůlená a zbavená semen, pak rozkrájená na čtvrtiny) a hrášek. Nakonec posypeme mořskými plody a vtlačíme je do rýže. Je-li potřeba, přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou pozvolna vaříme 20 - 25 minut, dokud rýže není hotová.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.