Šafránový chléb
75 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1,2kilogramyMouka polohrubá
- 5decilitrůMléko polotučné
- 50gramůDroždí
- 2gramyŠafrán
- 10gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 100gramůMandle
- 150gramůHrozinky
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Droždí s trochou cukru rozpustíme v teplém mléce a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, nakrájeným máslem, 1 vejcem a šafránem a uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté v teple hodinu kynout. Potom vhněteme hrozinky, 2/3 nasekaných mandlí a znovu necháme půl hodiny kynout. Z vykynulého těsta vypracujeme 3 bochánky, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a necháme na plechu ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.