Šafránový chléb

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí s trochou cukru rozpustíme v teplém mléce a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, nakrájeným máslem, 1 vejcem a šafránem a uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté v teple hodinu kynout. Potom vhněteme hrozinky, 2/3 nasekaných mandlí a znovu necháme půl hodiny kynout. Z vykynulého těsta vypracujeme 3 bochánky, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a necháme na plechu ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.