Salám z divočáka
390 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí plec
- 1,5kilogramyVepřový bok
- 400gramůKrůtí prsa
- 5stroužkůČesnek
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaRychlosůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
108 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v chladničce dva dny uležet. Poté maso umeleme, přimícháme 100 ml vody a dobře vymícháme.
- 2Bůček, krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme se solí. Vše přidáme k mletému masu, okořeníme a řádně promícháme.
- 3Směs naplníme do střev na salám a udíme. Po dvou hodinách salám vložíme do vody o teplotě 80°C a hodinu při této teplotě zahříváme. Poté salám další tři hodiny udíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.