Salamis
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůOkurka salátová
- 5kusůRajčata
- 5kusůPaprika zelená
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5,5lžicSůl
- 2kusyCitrony
- 700gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžícePetržel kudrnka
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje na kterém zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní drobně pokrájený česnek a položíme plátky rybího filé. Zalijeme 2 dl bílého vína, zakryjeme poličkou a necháme dusit.
- 3Papriky omyjeme. zbavíme jadřinců a nakrájíme na kroužky. Omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky, oloupanou okurku pokrájíme na nudličky.
- 4V druhé pánvi rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na kterém pod pokličkou podusíme papriky, za chvilku k nim přidáme okurku a rajčata. Vše osolíme, opepříme, promícháme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.
- 5Podušenou zeleninu přendáme na rybí filé, zakryjeme a spolu dusíme ještě 10 minut.
- 6Rybí filé servírujeme s drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.