Salát bramborový po švédsku

80 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
18 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
  • 2
    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
  • 4
    Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
  • 5
    V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
  • 6
    Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Matjesy pokrájíme na nudličky, stejně tak vychladlou telecí pečeni. Vše přimícháme do brambor. Pokud je salát příliš suchý, přilijeme trochu nálevu z okurek. Necháme alespoň 15 minut odležet. Potom podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.