Salát bramborový po švédsku
80 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2litryVoda pitná
- 6lžicMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOcet bílý vinný
- 4lžíceMajonéza
- 100gramůJogurt bílý
- 2kusyČervená řepa
- 2kusyJablka
- 1kusCibule červená
- 100gramůOkurky nakládané
- 2kusyMatjesy - filet
- 100gramůTelecí pečeně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
18 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- 2Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
- 4Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a přilijeme do něj ocet a olej, osolíme a opepříme. Vývarem zalijeme plátky brambor a necháme alespoň 15 minut vychladnout a odležet. Je třeba, aby se vývar do brambor úplně vsákl.
- 5V misce smícháme jogurt s majonézou, přidáme k bramborám a zlehka promícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.
- 6Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Červenou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Matjesy pokrájíme na nudličky, stejně tak vychladlou telecí pečeni. Vše přimícháme do brambor. Pokud je salát příliš suchý, přilijeme trochu nálevu z okurek. Necháme alespoň 15 minut odležet. Potom podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.