Salát bramborový s fazolemi a jablkem
25 min.
Ingredience
- 225gramůBrambory
- 100gramůFazole červené
- 125gramůFazole Borlotti
- 1kusJablka
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusŠalotka
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
- 250gramůSalát hlávkový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceHořčice
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čtvrtky brambor vaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 15 minut. Necháme okapat a dáme do misky. Brambory přidáme k jablku nakrájenému na kostičky, paprikám, pokrájené šalotce, fenyklu a míchaným fazolím a promícháme.
- 2V misce ušleháme červený vinný ocet, hořčici, olivový olej, rozetřený česnek a nasekaný tymián a touto zálivkou přelijeme salát.
- 3Talíř obložíme listy hlávkového salátu a bramborovou směs dáme doprostřed a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.