Salát bramborový s ředkvičkami
105 min.

Ingredience
- 450gramůBrambory
- 0,5kusOkurka salátová
- 2lžičkySůl
- 8kusůŘedkvička
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájené na poloviny vaříme v hrnci s vroucí vodou 15 minut. Necháme okapat a vychladnout.
- 2Nakrájenou okurku na plátky rozprostřeme na talíř a posolíme. Necháme uležet 30 minut, poté opláchneme studenou vodou a osušíme.
- 3Plátky ředkviček a okurky upravíme na servírovací mísu. Vařené brambory dáme doprostřed.
- 4Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme hořčici, olej, vinný ocet, oregano, bazalku a protřepeme. Touto zálivkou přelijeme salát.
- 5Salát dáme vychladit a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.