Salát caesar
30 min.
Ingredience
- Zálivka
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůSardelové řezy
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
805 mg
Cukr
215 mg
Postup přípravy
- 1Stroužek česneku nařízneme, potřeme jím vnitřek salátové mísy. Zbývající česnek dáme do pánve, přilijeme olej a 5 minut zahříváme, poté česnek vyndáme. Do horkého oleje vkládáme po částech kostky chleba, smažíme do křupava, necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 2Salátovou mísu vyložíme listy salátu, sardelové řezy rozkrojíme napůl a rozdělíme mezi salátové listy. Mísou zatřepeme, aby se chuť sardelí rozšířila na listy.
- 3Vejce rozklepneme do mixéru, přidáme hořčici, worcester, citrónovou šťávu, koření a krátce promixujeme, za chodu přilijeme olej.
- 4Zálivkou přelijeme salát v míse, lehce protřepeme, přidáme opečený česnek a salát rozdělíme do misek nebo necháme ve velké salátové míse.
- 5Posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.