Salát Cardini
45 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí prsa
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusySalát římský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBageta
- 1gramSýr Parmezán
- 4stroužkyČesnek
- Zálivka
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusySardelové řezy
- 3lžíceHořčice Dijonská
- 1lžičkaSýr Parmezán
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1731 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
123 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme 2 žloutky, 200 ml olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 ks sardelek v oleji, 3 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku strouhaného parmazánu, 1 lžičku worcesterské omáčky a vše důkladně ušleháme.
- 2Bagetu nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme v troubě. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj celé oloupané stroužky česneku, bagetu z trouby vyjmeme a dopečeme ji na česnekovém oleji na pánvi.
- 3Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky, jemně ho osolíme, opepříme a opečeme na pánvi z níž jsme vyjmuli bagetu. Opékáme zprudka.
- 4Salát omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zbytek parmazánu nastrouháme na hoblinky.
- 5Do salátu přidáme opečenou bagetu a zalijeme připravenou zálivkou. Vše důkladně promícháme, navrch rozložíme plátky opečeného kuřecího masa a ozdobíme parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.