Salát čekankový
10 min.
Ingredience
- 1kusGrapefruity
- 1kusAvokádo
- 1kusSalát kadeřavý
- 2kusyČekanka
- 1lžíceMáta
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme grapefruit. Nakrájíme na jednotlivé dílky.
- 2Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme olivový olej, vinný ocet, rozetřený česnek, hořčici, med, sůl, pepř a protřepeme.
- 3Na poloviny rozřízneme avokádo, vyndáme pecku a odstraníme slupku. Pokrájíme na malé dílky, dáme do misky a promícháme francouzskou zálivkou.
- 4Z kadeřavého salátu odstraníme košťál, salát dáme do misky s čekankou, mátou a grapefruitem. Přidáme avokádo a 2 lžičky zálivky, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.