Salát cézar

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nasekáme, sardelové řezy pokrájíme.
  • 2
    V míse ušleháme žloutky s octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem, až se cukr rozpustí.
  • 3
    Do směsi za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až utvoříme hmotu podobnou majonéze. Poté přimícháme česnek a sardelky.
  • 4
    Salát očistíme, opláchneme, vysušíme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. Takto připravený salát vmícháme do zálivky spolu se dvěma třetinami parmazánu, který nastrouháme na hoblinky. Vše pečlivě promícháme, aby byl salát dobře obalený zálivkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit.
  • 5
    V mezičase připravíme krutony ze starší bagety. Okrájíme ze všech stran kůrku. Bagetu poté nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 2x2 cm), nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a nasucho v troubě předehřáté na 130 °C necháme opéci rovnoměrně dokřupava.
  • 6
    Salát podáváme na talířích, sypeme krutony a zbylými hoblinkami parmazánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.