Salát cézar
40 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 150gramůSýr Parmezán
- 0,5kusBageta
- Na zálivku
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyOcet vinný s estragonem
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 4kusySardelové řezy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nasekáme, sardelové řezy pokrájíme.
- 2V míse ušleháme žloutky s octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem, až se cukr rozpustí.
- 3Do směsi za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až utvoříme hmotu podobnou majonéze. Poté přimícháme česnek a sardelky.
- 4Salát očistíme, opláchneme, vysušíme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. Takto připravený salát vmícháme do zálivky spolu se dvěma třetinami parmazánu, který nastrouháme na hoblinky. Vše pečlivě promícháme, aby byl salát dobře obalený zálivkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit.
- 5V mezičase připravíme krutony ze starší bagety. Okrájíme ze všech stran kůrku. Bagetu poté nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 2x2 cm), nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a nasucho v troubě předehřáté na 130 °C necháme opéci rovnoměrně dokřupava.
- 6Salát podáváme na talířích, sypeme krutony a zbylými hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.