Salát cuketový

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety nastrouháme na proužky. Potom v misce smícháme slunečnicový olej, olej z vlašských ořechů a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného dresinku vložíme polovinu z nastrouhaných cuketových proužků, zamícháme a marinujeme.
  • 2
    Na pánev nalijeme slunečnicový olej a zbytek cuketových proužků smažíme přibližně dvě minuty, následně sundáme z plotny a okořeníme solí a pepřem.
  • 3
    Hrubě nasekáme lískové oříšky a během dvou minut je na suché pánvičce opražíme.
  • 4
    Na talíř naklademe řeřichu a na ni vrstvu marinovaných cuket. Zasypeme polovinou celkového množství opražených oříšků a nadrobeným sýrem feta. Pak dáme vrstvu smažených cuket, nasypeme druhou polovinu oříšků a zakápneme marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.