Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem
22 min.
Ingredience
- 450gramůSalát listový Dubáček
- 150gramůLosos uzený
- 200gramůMozzarela na pizzu 40%
- 4lžíceOřechy vlašské
- 1lžícePažitka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusKarotka
- zálivka
- 7lžicOcet Sherry
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaHořčice
- 2špetkyCukr třtinový
- 8lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.
- 2Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.
- 3Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.
- 4Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.